Badrum

Fyll i formuläret nedan så ringer vi upp dig

Badrum | bygg och renovering

Badrummet är kanske hemmets viktigaste utrymme. Vad skulle vi göra utan ett ställe med rinnande varmt vatten där vi kan tvätta av oss efter arbetet eller träningspasset? Badrummet betyder ofta mycket mer än bara rengöring. Det kan också vara en oas där vi kan njuta och koppla av i lugn och ro efter en hektisk arbetsvecka.

Oavsett vilket sorts badrum du har – ett funktionellt med enbart det nödvändigaste eller ett lyxigt hemmaspa med bubbelbadkar och spottar i taket – så är det viktigt att det utformas på korrekt sätt. Att det blir precis som du vill ha det, enligt din egen personliga stil.

 

Bygga eller renovera badrum rätt

Du kanske tänker att det bara är att riva ut det gamla badkaret och sätta upp nytt roligt kakel på väggarna. Och att dra rör kan väl inte vara så knepigt?

Att renovera ett badrum är långt ifrån samma sak som att tapetsera sovrummet eller lägga om golvet i vardagsrummet. Det avgörande skillnaden är att det i badrummet finns både vatten och el. Och om detta inte installeras på rätt sätt kan det bli kostsamt och till och med innebära livsfara. Du kan få fuktskador i både väggar och golv, och om elen kopplas fel kan det leda till elektriska stötar. Kombinationen vatten och el är alltså inget man bör ta lätt på. Och av den anledningen är det inte ens tillåtet att koppla in el eller dra rörledningar om man saknar behörig utbildning för det.

Komhembygg byggfirma i Stockholm Järfälla Jakobsberg

Boka kostnadsfritt

hembesök

En djungel av badrum

När man funderar på att renovera eller snygga till i badrummet finns det en del att tänka på:

 • Ventiler
 • VVS
 • Rör
 • Väggar
 • Färger och mönster
 • Handfat
 • Skåp och speglar
 • Duschutrymme
 • Badkar eller hemmaspa
 • Klinker eller våtrumsmatta
 • Starka färger eller milda nyanser
 • Golvvärme
 • Krokar och handdukstorkar

 

Komhembygg byggfirma i Stockholm Järfälla Jakobsberg

När det kommer till VVS och rör behöver du inte fundera över detta. Den biten kan du överlämna till oss. Däremot behöver du fundera över vad du vill med ditt badrum. Vad ska du ha det till? Hur ska det se ut? Färger, mönster, material – det är mycket ett tänka igenom när man står inför en badrumsrenovering.

Kakel eller våtrumsmatta? Grå eller gröna väggar? Eller kanske något djärvt som röd klinkers på golvet?

En annan fråga är själva badutrymmet. Vill du ha ett extraordinärt bubbelbadkar eller kanske föredrar du ett klassiskt badkar – med eller utan lejontassar.

Eller tillhör du de som hellre tar en snabb dusch än att ligga timmavis i badet. Även här finns det en uppsjö av alternativ. Glas eller platsdörrar, klara eller tonade, infällbara eller fasta… Litet duschhörn eller en rejäl dusch med flera olika munstycken så att du kan skifta alltefter humör.

Fundera över vad du behöver

Att veta vad man vill är inte alltid lätt. Särskilt när utbudet är så stort. Ett tips är att ta fram papper och penna. Rita upp badrummet och skissa på olika idéer. Oavsett om du har ensamt ansvar eller om ni är en stor familj är det viktigt att ta en stund och skriva ner vad man vill ha ut av sitt badrum. Vilka behov har ni? Givetvis skiljer sig detta åt beroende på om det är barnfamilj, ett par med utflugna barn eller om du bor själv. Det är viktigt att badrummet inte bara blir ett rum där det slentrianmässigt placeras toastol, handfat och badkar. För barnfamiljen kan en handdukstork och dubbla handfat komma till nytta, medan paret som njuter av sin nya frihet som pensionärer kanske vill satsa på ett avkopplande hemmaspa.

Hur dina badrumsdrömmar än ser ut är det viktigt att du väljer rätt. När du ska renovera eller bygga ett nytt badrum kan det också vara bra att redan från början ta hjälp av proffsen. Inte bara när det gäller hur rör och ledningar ska dras. Fråga oss på Komhembygg. Vi har den kunskap och erfarenhet som krävs för att du ska få exakt det badrum du drömmer om. Vi kan hjälpa dig med allt från den första idén till den slutgiltiga färdigställandet av badrummet. Tvekar du om färgen på kaklet? Går det att bygga ut ditt badrum och få det större? Vad finns det för olika handfat och vilket bör du välja och varför?

Komhembygg byggfirma i Stockholm Järfälla Jakobsberg

Det finns som sagt oändligt med alternativ för den som ska renovera eller bygga nytt badrum. Fundera i lugn och ro, och när du kör fast och behöver hjälp finns vi här. Vi kan hjälpa dig med:

 • Planering
 • Ge råd om material
 • Vägleda om färger och mönster
 • Bedöma vad just du kan ha bäst nytta av i badrummet

Så vänta inte, kontakta oss idag och gör verklighet av dina badrumsdrömmar. Då kan du också vara säker på att du får ett badrum som inte bara är snyggt till det yttre, utan även är säkert vad gäller allt kring ledningar, ventilation och fukt.