Fyll i formuläret nedan så ringer vi upp dig

Kök | bygg och renovering

Det finns en hel del att tänka på när du vill renovera ditt kök. Inte minst vad det kommer att kosta. Vi på Komhembygg arbetar utifrån din budget och dina specifika önskemål.

Att renovera kök kan ibland bli en kostsam investering. Det är därför viktigt att du anlitar hantverkare som innehar kompetens att utföra arbetet, på ett säkert och tillfredställande sätt.

Vi har inte bara kompetensen, utan även erfarenheten och passionen som krävs för att göra ditt nya kök till ett riktigt drömkök.

Vi är många som drömmer om att renovera om köket. Att få en nytt vackert kök med fräscha luckor och funktionell förvaring. Särskilt när det gått några år och köksbänken fått sina repor efter år av matlagning. Eller när kaklet börjar se gammalt och trist ut och skåpen inte längre går att stänga lika lätt som när de var nya.

Kök slits, så är det bara. Vi använder våra kök dagligen, och det är viktigt att allt fungerar som det ska. Ett smidigt utformat kök kan göra underverk för både maten, humöret och ryggen!

Kök bygg och renovering

Boka kostnadsfritt

hembesök

Vad behöver man tänka på när man ska renovera köket?

Det finns mycket att överväga när man väl tagit steget och bestämt sig för att renovera:

 • Hur mycket ska du renovera? Räcker det att byta luckor och vitvaror eller behöver hela köket göras om från grunden?
 • Hur mycket får det kosta? Vilken budget har du?
 • Varför vill du renovera? Är det för att få ett snyggt kök eller är det för att få det mer funktionellt?
 • Hur använder du ditt kök? Älskar du matlagning och vill ha både gasspis och extra mycket arbetsutrymme? Eller vill du ha en funktionell mikro med praktisk placering?

Fundera ett tag och skriv ner dina tankar och önskemål. Om du sedan tar kontakt med oss går vi gemensamt igenom de idéer du har för att få ett optimalt resultat.

Kök bygg och renovering
Komhembygg byggfirma i Stockholm Järfälla Jakobsberg

Tid och pengar

När du vet ungefär vad du vill ha är det dags att räkna på det. Om det blir dyrare än du trodde kanske du behöver se över en gång till vad du verkligen behöver. Du kan byta ut ett dyrare material till ett något billigare. Man måste ju inte ha en bänkskiva i italiensk marmor, det finns mängder med mindre kostsamma alternativ som kan göra underverk för kökets utseende.

Men det kan också bli billigare än vad du räknat med och kan då fundera över att lägga till något, eller lägga de pengarna på något helt annat.

Sedan är det dags att beräkna hur lång tid jobbet kan ta. En köksrenovering kan ta allt från några dagar till flera veckor, så det är bra att planera när det passar bäst och även se till att du har något extra ställe där du kan laga mat och göra morgonkaffe.

Hur mycket kostar det att renovera köket?

Ett kök kan kosta i princip hur mycket som helst. Det är dina val och din budget som avgör vad prislappen hamnar på i slutändan.

Det finns ingen övre gräns för hur mycket det kan kosta att renovera ett kök. Det är du själv som bestämmer hur mycket du vill spendera på det. Genom att sakligt titta på vad du verkligen behöver kan du dock dra ner kostnaden till en rimlig nivå. Det måste inte kosta en förmögenhet att få det uppfräschat i köket. Dessutom kan små detaljer ibland göra stor skillnad, som exempelvis ett nytt kakel eller skåpsluckor i en annan färg.

Kostnaden för att renovera består av två delar:

 • Material
 • Arbete

Vad gäller arbetet kan du utnyttja ROT-avdraget och därigenom dra av halva kostnaden. Också detta är något du bör ta med i beräkningen när du ser över din renoveringsbudget.

 När det kommer till material erbjuder marknaden numera mängder med alternativ. Så många att du kanske känner det svårt att ta ett beslut. Därför kan du alltid rådfråga Komhembygg. Vi kan vägleda dig bland de många alternativen så du får det som blir rätt för just dig.

Kök bygg och renovering
Kök bygg och renovering

Vad ska du byta och vad ska du behålla?

Kanske har du ett kök där vissa inslag fortfarande fungerar alldeles utmärkt. Eller kanske har du något vackert äldre inslag som du gärna vill behålla. Det kan vara värt att granska sitt kök kritiskt för att göra det bästa av det.

När du ska renovera i köket, tänk då igenom följande och fundera också på vad av det som är nödvändigt att bytas ut och vad som eventuellt kan behållas.

 • Väggar
 • Golv
 • Vitvaror
 • Kakel
 • Köksbänk
 • Diskbänk
 • Kran
 • Skåpluckor
 • Kökslådor

Vilket sorts kök vill du ha? Gammaldags och romantiskt eller minimalistiskt och funktionellt? Finns det barn i familjen? Husdjur? Då kanske det kan vara klokt att välja klinkers istället för på golvet. Där blir det mindre avtryck av både spilld mat och vassa klor på tassar.

Kök bygg och renovering

ROT-avdrag

Tack vare ROT-avdraget kan kostnaden sjunka rejält när du renoverar köket. På skattemyndighetens hemsida kan du läsa mer om hur du går tillväga för att utnyttja detta och vilka regler som gäller. Du kan göra ROT-avdrag om arbetet sker i bostadsrätt, villa, radhus eller fritidshus som du står som ägare till. Du måste vara minst 18 år och du måste betala skatt i Sverige.

Detta är dock inget som du behöver bekymra dig om. Vi på Komhembygg som lämnar in alla papper, och det enda du behöver göra är att betala den summa som står på fakturan. När du får den är avdraget nämligen redan klart.

Kök bygg och renovering

Komhembygg hjälper dig att renovera ditt kök

När du överlämnar ansvaret för renoveringen av ditt kök till Komhembygg är du i säkra händer. Du gör det roliga jobbet med att bestämma hur ditt nya kök ska se ut. Och vi gör resten. Vi ger dig råd, gör kostnadsberäkningar och ser till så att du känner dig helt och hållet nöjd med dina val. Därefter skaffar vi material och ser till att allt kommer på plats. Med oss kan du alltid lita på att jobbet blir proffsigt och 100% säkert utfört, ändå från idé till slutbesiktning.

Kontakta oss för en kostnadsfri rådfrågning så går vi tillsammans igenom dina möjligheter att förverkliga dina drömmars kök!