Ombyggnation

Fyll i formuläret nedan så ringer vi upp dig

Ombyggnation | bygga om eller bygga ut

Ibland behöver man helt enkelt bygga om hemma. Tiderna förändras, och vi med dem. Många av oss bor länge på ett och samma ställe, men det som vi hade nytta av när vi flyttade in behöver vi kanske inte alls längre.

  • Vi var två när vi flyttade in, men nu är vi fyra och barnen börjar ta upp rejält mycket plats med många kompisar och hög musik. Varför inte göra om det oanvända utrymmet bakom garaget till ett tonårsrum?
  • De två smårummen skulle bli mycket trevligare av att bli ett stort rum.
  • Tvättstugan är för liten. Det har den alltid varit men nu har du tröttnat på det.
  • Ingen sitter på altanen utanför köket eftersom det alltid är så blåsigt där. Med ett inglasat uterum skulle den ytan plötsligt komma till nytta.
  • Köket är för litet för den stora familjen.
  • Vi vill ha ett större vardagsrum och få bort den fula avgränsningen i mitten.
  • Vi vill slå samman kök och vardagsrum och få mer öppet.
Ombyggnation byggfirma i Stockholm Komhembygg bygga om eller bygga ut

Boka kostnadsfritt

hembesök

Fråga Komhembygg om du vill bygga om

Idéerna haglar över middagsbordet. Ska vi slå ut väggen? Ska vi bygga ett uterum? Det vore så trevligt med en större uteplats, men hur går vi tillväga?

Jo, kontakta Komhembygg. Vi tar hand om era spridda idéer och formar dem till verklighet. Vill du ha ett större sovrum? Då ordnar vi det. Vill du ha en ny trappa till övervåningen? Inga problem.

Vi hjälper dig också att ta fram prisförlag. Hur mycket får det kosta? Vi går igenom dina förslag och matchar det med din budget. Och kostnaden? i genomsnitt ligger priset på omkring 15 000 kr/kvm. Om du kan göra en del av jobbet själv kan det gå ner till ca 9 000 kr/kvm. Vill du däremot ha hjälp med allt, då stiger priset till ca 25 000 kr/kvm. Så det lönar sig alltid att tänka igenom vad du eventuellt klarar själv. Men vill du inte det? Då tar vi självklart hand om alltsammans åt dig.

Ombyggnation byggfirma i Stockholm Komhembygg bygga om eller bygga ut
Komhembygg byggfirma i Stockholm Järfälla Jakobsberg

Rådfråga en arkitekt

Det är alltid klokt att rådfråga en arkitekt vid tveksamheter. De vet vad som är snyggt och vad som inte kommer fungera. De har också bra kunskap inom vad olika projekt kostar och hur man kan göra för att få det att kosta mindre. Med samma bra resultat.

Och kanske det allra viktigaste när det gäller utbyggnad: att se till så att stilen överensstämmer med den redan befintliga utformningen av ditt hus.

Bygglov för ombyggnation

Det gäller att ta reda på vilka regler som finns för ombyggnation där du bor. Kontakta byggnadskontoret på din kommun för att ta reda på vad som gäller.

Därefter behöver du ansöka om bygglov, i alla fall i de fall då detta krävs. Ansök om detta så tidigt som möjligt då detta ibland kan ta lång tid. Reglerna skiljer sig från kommun till kommun. Som regel går det lätt att få bygglov för vanliga projekt som inte är alltför krångliga eller iögonfallande. Om du däremot vill ansöka om bygglov för något mer udda, räkna då med att det både kan ta längre tid att få svar och att risken är större att du får avslag.

Vissa saker krävs det inget byggnadslov för. Uteplatser, friggebodar, skärmtak, uthus, tillbyggnader och murar får du bygga ändå. Du kan även ändra utanpå fasaden och bygga två takkupor utan bygglov. Däremot måste du ändå skicka in en anmälan till byggnadsnämnden om det handlar om sådant som ett mer fristående husbygge som exempelvis ett attefallshus. Ett sådant får vara som högst 25 kvm.
Likadana regler gäller för utbyggnader på högst 15 kvm eller om du vill inreda ytterligare en bostad i ett enbostadshus. I sådana fall måste du skicka in en bygganmälan.

Ombyggnation byggfirma i Stockholm Komhembygg bygga om eller bygga ut
Ombyggnation byggfirma i Stockholm Komhembygg bygga om eller bygga ut
Ombyggnation byggfirma i Stockholm Komhembygg bygga om eller bygga ut

 Ombyggnation i Stockholm

Vill du bygga om eller bygga ut – då kan du tryggt vända dig till Komhembygg i Stockholm. Vi hjälper dig att strukturera upp dina drömmar, tankar och idéer och göra något konkret av dem. Och ser dessutom till att du är nöjd med både resultatet och priset.