Fyll i formuläret nedan så ringer vi upp dig

Vind | Vindsbyggnation och vindsrenovering

Hur många av oss har inte en outnyttjad vind stående. Där vi kanske någon gång när vi flyttade in lade upp några skidor eller kartonger med gamla leksaker som aldrig används. Men tänk vad du skulle kunna göra av den där vinden. Här har du många tomma kvadratmetrar som kan komma mycket bättre nytta än att förvara skidor och samla damm. För vad sägs om ett fräscht och lättåtkomligt vindsförråd, en torkvind eller en råvind?

Olika sorters vindar

Vindar kan se olika ut. En vind i ett flerfamiljshus är inte samma sak som en vind i en villa.  I flerfamiljshus, särskilt i äldre hus, har man ofta vinden som vindsförråd och/eller torkvind.

  • Om vinden är oisolerade kallas den råvind
  • När det gäller villor och andra enfamiljshus handlar det om både isolerad eller oisolerad vind.
  • Det finns också begrepp som kattvind, krypvind eller kallvind
byggnadssnickeri och finsnickeri snickeri i Stockholm Jakobsberg Järfälla Komhembygg byggfirma

Boka kostnadsfritt

hembesök

Men vad är då en vind?

Kanske har du aldrig reflekterat över vilken typ av vin du har. Och när byggfirman frågar kan du inte svara. Du kanske vill inreda vinden men ställs inför frågor du inte har en aning om. Då kan man både känna sig modfälld och bortkommen. Och det där med att inreda vinden kanske inte ens blir av!

Komhembygg har vi tänkt på detta. Därför har vi tagit fram vårt alldeles egna lexikon över några av de vanligaste typerna av vindar så att du därmed lättare ska kunna förstå och hänga med i samtalet med byggfirman. Vi kan också hjälpa till att avgöra vad din vind skulle kunna användas till. Vi har kunskapen för att se om du kan få din torkvind eller om du helt enkelt vill ha ett extrarum med charmigt snedtak.

Vi vägleder dig också när det gäller de vanligaste termerna kring att renovera och inreda vind.

byggnadssnickeri och finsnickeri snickeri i Stockholm Jakobsberg Järfälla Komhembygg byggfirma
Elinstallation Utbildade elektriker med behörighet Komhembygg byggfirma i Stockholm Järfälla Jakobsberg

Inreda vind

Man skiljer alltså på isolerad vindar och oisolerad vindar.

Det som gäller för dessa olika typer är dock att de kan inredas eller användas till något. Många väljer att bygga bostäder på den gamla vinden. I enfamiljsvillan kanske man vill inreda rum till barnen som blivit tonåringar. Det finns mycket man kan göra med en vind, och vi på Komhembygg finns här för att hjälpa och ge råd om detta.

Har du en vind där det bara står resväskor som är för gamla att ens användas? Vill du använda den på ett bättre sätt? Kontakta oss på Komhembygg och vi kommer och titta på den och tar fram olika idéer och lösningar som passar för just din vind.

vind byggnadssnickeri och finsnickeri snickeri i Stockholm Jakobsberg Järfälla Komhembygg byggfirma

Renovera vinden

Torkvind, fräsch förvaring eller ett härlig ny bostadsyta? Vi på Komhembygg kan det här med vindar och kan hjälpa dig med vad du än önskar. Från smått till stort. Inget är omöjligt för oss på Komhembygg.

Ett mysigt rum ovanför köket? Eller en hel räcka nya lägenheter på den gamla torkvinden som inte längre används? Till oss kan du vända dig med stort förtroende. Vi vet vad vi gör och vi har den erfarenhet och kunskap som krävs. Vi är proffs på vindar och vi kan avgöra på vad sätt du bäst kan få nytta av dina tomma vindsutrymmen.

Så välkommen att kontakta oss! Vi är mer än glada över att kunna hjälpa dig.

vind byggnadssnickeri och finsnickeri snickeri i Stockholm Jakobsberg Järfälla Komhembygg byggfirma